Wie ben ik?

12359991_898352513587523_977196766539412923_nAls 11-jarig jongentje kwam ik op 11 september 2001 uit school. De NOS was live, er was iets gebeurd. Die dag en de dagen daaropvolgend zat ik aan de buis gekluisterd. Ik zag Eelco Bosch van Rosenthal verslag doen van een afschuwelijke gebeurtenis, in een land dat in complete chaos verkeerde. De verhalen van ooggetuigen en  van de families van omgekomen Amerikanen; het liet een diepe indruk achter. Vanaf dat moment wilde ik journalist worden: ik wilde ter plekke verslag doen van ‘het nieuws’ en verhalen vertellen van betrokkenen.

Hallo, fijn dat u hier bent! De jongen rechts, dat ben ik. Een sportieve, vrolijke jongen die op deze foto nog net wat vrolijker kijkt, omdat ik net mijn diploma Journalistiek heb opgehaald. Het is echter maar een moment in mijn leven. In de komende alinea’s zal ik proberen mezelf aan u voor te stellen. Een lastige opgave, but I give it a shot.

Mijn roots liggen in de provincie Groningen. Veendam op precies te zijn. Daar kwam ik op 24 juli 1990 ter wereld. Na een zorgeloze jeugd waarin voetbal een centrale rol speelde én met een havodiploma op zak, schreef ik me in voor de opleiding Journalistiek. Over Zwolle hoorde ik geen goede berichten, dus koos ik voor Utrecht. Helaas werd ik toen niet ingeloot en moest ik op zoek naar een andere studie.

Ik zocht iets wat in de buurt kwam van journalistiek. Het werd Communicatie in Groningen. Na drie maanden wist ik voldoende en stopte ik met de opleiding. Een studiekeuzetest bracht mij op het idee Personeelsmanagement te volgen in Groningen. Hoewel de mensen op de opleiding een aanstekelijk enthousiasme bezaten, ebde het enthousiasme bij mij weg. Dit was ook niets voor mij.

Nee, ik wilde de journalistiek in. Dus waagde ik nog een poging, nu ook in Zwolle. Nadat ik was afgewezen voor zowel Utrecht als Zwolle, kreeg ik een dag voor de start van het schooljaar alsnog groen licht: ik was alsnog ingeloot voor de opleiding in Zwolle. 5 jaar liep ik over de trappen van het X-gebouw. Het was een mooie tijd, maar ik heb enorm veel zin om de journalistieke praktijk in te gaan.

Helaas is het nog niet gelukt werk te vinden. Dus mocht u iets weten voor deze verslaggever/redacteur/opportunist? Dan hoor ik het graag. Stuur een mailtje naar: marcelsiemensmedia@gmail.com. Mijn dank is groot.

Marcel Siemens

 

 

 

 

 

Delen? Dat kan hier